Dotari

Datorita realizarii integrale a planurilor de scolarizare, cladirea Colegiului de Stiinte "Grigore Antipa" Brasov este functionala in proportie de 100%. Elevii invata in doua serii, utilizand 16 sali de clasa, care au fost renovate, iar cu sprijinul Ministerului Educatiei si Cercetarii , partenerilor externi si parintilor, au fost dotate cu mobilier, oferind elevilor conditii bune de studiu.

Din anul 2004, liceul dispune de o centrala termica proprie si performanta, care a rezolvat definitiv problema confortului termic.

Infiintat in anul 2002, pornind cu o dotare modesta, profilul "informatica" al Colegiului de Stiinte "Grigore Antipa" Brasov a devenit, datorita evolutiei si importantei tehnologiei informatiei, foarte cunoscut si solicitat de catre elevi. Un salt important s-a produs in anul 2003, cand, prin programul Ministerului Educatiei si Cercetarii, colegiul nostru a fost dotat cu o retea de calculatoare performante. Unitatea scolara dispune de acces la Internet, mijloace moderne utilizate cu succes de elevi in proiectele de parteneriat international in care acestia sunt implicati. Astazi elevii isi desfasoara activitatea in trei sali de laborator. Dotarea laboratoarelor de informatica ajuta in continuare la sustinerea aparitiei Jurnalului colegiului. Tot in aceste laboratoare ideile elevilor pasionati, viitori programatori, se transforma in adevarate bijuterii software, concretizate in lucrarile de atestat in informatica, proiectele din cadrul examenului de certificare a competentelor profesionale si crearea paginii Web a scolii. Doua din dele trei retelele de calculatoare existente pot fi folosite in studiul disciplinelor cu ajutorul platformei AeL (Advanced e-Learning), fapt ce imbunatateste procesul instructiv-educativ.

Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image

Laboratoarele de fizica si biologie au o dotare corespunzatoare in care se pot efectua experimentele cuprinse in anumite unitati de invatare, fenomenele putand fi evidentiate din punct de vedere calitativ, dar cu o precizie mica de masurare pentru aprecierea din punct de vedere cantitativ. Laboratorul de chimie permite desfasurarea orelor de chimie si a celor de pregatire practica prin laboratorul tehnologic. Tot aici se desfasuara proba practica a examenului de certificare a competentelor profesionale. Strategia Ministerului Educatiei si Cercetarii cu privire la dotarea laboratoarelor din invatamantul preuniversitar, din anul scolar 2006 - 2007, ofera un suport didactic nou actului educational, benefic atat cadrelor didactice, in procesul de predare, cat si elevilor, in procesul de invatare prin descoperire si experimentare. La nivelul unitatii scolare functioneaza 4 sali moderne de demonstratie asigurand instruirea practica a elevilor scolii postliceale sanitare.

Biblioteca pune la dispozitia numerosilor cititori ai sai, nu numai elevi ai liceului, peste 18000 de volume. Lolegiul de Stiinte "Grigore Antipa" Brasov face eforturi deosebite pentru a largi fondul de carte, reusind in fiecare an sa adauge in rafturi volume deosebit de importante pentru elevi, dar necesitatile sunt mult mai mari decat posibilitatile proprii de dotare, mai ales in domeniul tehnologiei informatiei, ecologiei si didacticii. Cum orice ajutor este foarte bine venit, scoala se preocupa continuu de atragerea de donatii de carte si publicatii periodice. Lipsa unei sali de lectura se reflecta in lipsa temporara din biblioteca a unor carti unicat pe care unii elevi sunt privati sa le consulte. Sala de sport intruneste conditiile minime pentru desfasurarea orelor de educatie fizica, intampinand dificultati, datorita dimensiunilor, in sustinerea simultana a orelor pentru doua clase de elevi, cu cadre didactice diferite, in special in anotimpul rece. Scoala detine cabinet medical, inca de la infiintare, in vederea monitorizarii starii de sanatate a elevilor si informarea permanenta a acestora, necesara realizarii educatiei pentru sanatate. Din anul 2001 s-a initiat modernizarea grupurilor sanitare astfel incat, in prezent, corespund normelor sanitare in vigoare. Unitatea scolara detine internat cu o capacitate de 200 locuri si o cantina care deserveste atat elevii interni cat si elevii externi si personalul scolii. Cu sprijinul autoritatilor locale si a Ministerul Educatiei si Cercetarii am reusit, in anul 2007, sa montam un punct termic propriu pentru cele doua cladiri. Spatiile auxiliare (serviciul secretariat, administrativ - financiar) sunt functionale si accesibile tuturor factorilor implicati Iin procesul instructiv - educativ.

Avand in vedere numarul mare de elevi si diversitatea de forme de invatamant si specializari, venim in sprijinul elevilor oferindu-le servicii de cazare si masa, in internatul si cantina scolii. Alte spatii: # Cabinet psihopedagogic # Cabinet de limbi moderne # Atelier mecanic pentru intretinere